Konferencia: Vallási élmény, tapasztalat és megértés jogtudományi, bölcseleti és teológiai szempontból
(2009. november 6-7., ELTE ÁJTK)


Ladik II.: Ifjúsági ökumenikus vezetőképzés

(Máriabesnyő, 2008. november 7-9)


Konferencia: Lelkigondozás és lelkivezetés teológiai, bölcseleti és lélektani szempontból

(Budapest, 2008. október 16-17)


A KÖT éves találkozója

(2008. szept. 18-19., PPKE HTK)


Írás-olvasás: október 16., november 6., 20., december 4.

BÖBE: november 15.

Határátlépés, mely során egy kopt gyülekezetet látogatunk meg: október 28. (az időpont változhat)

Lingua Franca  nyelvi tréning várható időpontja: 2007. november
helyszín: Nyitra
téma: Nemek egyenlősége


Kedves Barátaink!

A Keresztény Ökumenikus Diákegyesület június 15-én lesz 12 éves. Szeretettel meghívunk Benneteket születésnapjára, melynek időpontja és helyszíne:
2007. június 15., péntek, 19:00, Lágymányosi Ökumenikus Központ, Magyar Tudósok krt. 3.,
Program: imádság, vetítés, szendvics és beszélgetés.

A KÖD nagyon szereti a sütit és az üdítőt, ha jöttök, ne felejtsétek el megajándékozni a születésnapján !

Szeretettel: A KÖD Választmánya


Szerettel hívunk mindenkit a Keresztény Diákok Világszövetsége (WSCF, 1895) közép-európai régiójának (CESR) soron következo, tavaszi találkozójára:

Vezetési stílusok és döntéshozás az Egyházban és a társadalmi életben

Sopron, 2007. február 18-23.

A közép-európai szemináriumunk célja, hogy a fiatalok számára alkalmat teremtsünk a különböző közösségek vezetési modelljeinek megvitatására, különös tekintettel a közép-európai döntéshozási módokra, melyek egy részét a totalitárius diktatúráktól örököltük. Az Egyház döntéshozási példáira is rátekintünk, értékelve azokat mind az egyháztörténetben, mind pedig manapság.

A találkozó munkanyelve az angol, hozzájárulási költsége pedig mindössze 20 EUR.
A meghívó és a jelentkezési lap letölthető: www.wscf-cesr.org/activities/activities.htm

A jelentkezéseket az alábbi címre kell elküldeni december 28-ig: Lekeny Hajnal (lekenyhajnal@freemail.hu).


2007. február 9-11. Ökumenikus ifjúsági képzés: a MEÖT Ifjúsági Bizottsága által életre hívott budatétényi képzés szervezésében közreműködik az Ökumenikus Ifjúsági Iroda (ÖKI), a Keresztény Ökumenikus Diákegyesület (KÖD) és a pannonhalmi Békés Gellért Ökumenikus Intézet (BGÖI) is. A hétvége előadói a téma kiválóan képzett szakértői, az ifjúsági és a felnőtt ökumenikus mozgalom résztvevői.


2007. március 26. Budapesti Ökumenikus Beszélgetések (BÖBE): fórum a keresztény egység égető kérdéseiről és a kereszténység előtt álló, olykor önkritikát igénylő kihívásokról, a témák iránt érzékeny előadókkal, egy baráti moderált beszélgetés formájában.


2007. április 22. Hazai határátlépések: egynapos istentisztelet- és közösséglátogatások, hogy megismerjük, megértsük és megszeressük Istenhez forduló testvéreinket; tematikus hétvégék, amelyek során előadóinkkal együtt gondolkodva, baráti beszélgetésben vitatunk meg egy-egy ökumenikus kérdést.


2007. június 15. Születésnap: egy vidám péntek este, hogy megpihenj a vizsgaidőszakban.


Írás-olvasás: a választmány 2007. január 29-től kéthetenként hétfőn szeretettel vár a Biblia tanulmányozására a LÖK-ben.


Nemzetközi találkozóink: tagjaink és küldötteink részt vesznek anyaszervezeteink, a WSCF és az EYCE világméretű, európai és közép-európai munkájában és publikációs tevékenységében (Student World, Mozaik és közép-európai ökumenikus antológiák).

Keresztény Diákok Világszövetsége (WSCF, 1895): a legrégibb, ökumenikus közösségeket összefogó világméretű ernyőszervezet. Az európai régió vezetőképző munkájának fókuszában:
ökumenikus teológia / kultúra és felsőoktatás / társadalmi felelősségvállalás / vallásközi párbeszéd / ökumenikus vezetőképző / a nő és a férfi kapcsolata

Európai Ökumenikus Ifjúsági Tanács (EYCE, 1968): a nemzeti ökumenikus ifjúsági tanácsok demokratikus európai szervezete. Ökumenikus és vezetőképző programjainak fókuszában:
ökumené és vallások / ifjúságpolitika / emberi jogok / vallás és nemek / időszerű társadalmi kérdések / gazdasági igazságosság


A család: várakozások és kivételek (Strassburg, 2007. március 4-11.): A WSCF európai konferenciája


Vallási és emberi jogok (Strassburg, 2007. március 11-18.): Az EYCE tanulmányi hete


Konfliktusok kezelése és átalakítása (Újvidék, 2007. május 20-27.): Az EYCE képzése ifjúsági vezetők számára


Ha vándor lennék: A fiatal bevándorlók beilleszkedésének segítése (Róma, 2007. május 23-28.): A WSCF európai konferenciája


Túl nacionalizmuson, idegengyűlöleten és populizmuson (Szenc, 2007. július 4-11.): A WSCF közép-európai régiójának találkozója